Koko perheen VAPPUMARKKINAT vietettiin maanantaina 1.5.2017 kello 12 - 14

Alajärven Paavolan koulun piha-alueella

 

Tapahtuman avasi presidentti Jukka Peltokangas. Harmonikkamusiikkia esitti Veli-Pekka Koskinen.

Toimintatukien ja stipendien jako suoritettiin poikkeuksellisesti Vapputapahtuman yhteydessä.

Arvontapalkinnot voittivat: Hilkka Peltoniemi / Alajärven kenkä ja Helvi Järvilä / Saltexin matto

Alajärven Ankkureiden pesipelaajat esittäytyivät.

Kuvassa Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarinen.

LC Alajärvi-Järviseudun historiallinen toimintavuosi

Klubin presidentillä oli historiallista kerrottavaa. LC Alajärvi-Järviseutu on perustettu vuonna 1960. Ensimmäisen kerran klubin historiassa stipendien, avustusten ja toimintatukien määrä ylitti 10 000 euroa. Kiitos siitä kuuluu aktiivisille klubilaisille ja erityisesti yksityisille henkilöille ja yrityksille, jotka ovat tukeneet toimintaamme. On hyvä, että voimme näin Suomen 100-vuoti-juhlavuonna olla tukemassa paikkakuntamme nuoria heidän hyvissä harrastuksissaan ja erityisesti muistamassa sotiemme veteraaneja ja – invalideja, jotka ovat uhranneet niin paljon elämästään voittaessaan meille vapaan maan.

Avustuksissa ja stipendeissä ennätys

Avauksen jälkeen Jukka Peltokangas jakoi stipendit, avustukset ja toimintatuet yhdessä klubin sihteerin, Jari Leivon kanssa. Tänä vuonna stipendit ja lahjoitukset jakautuivat seuraaville; sotaveteraanit, sotainvalidit, yläaste, lukio, musiikkiopisto, Jami, ala-asteen koulut, Risteyspaikka, 4H-toiminta ja Nuorisovintti. Liikuntatoimesta junioritoiminnan tukemiseen ;  AA juniorilentopallo, AA yleisurheilu, AA suunnistus, AA junioripesis, AA hiihto, salibandy, JPK, Alavoli, ja Temppukoulu/ Paavola. Urheilusaavutuksesta palkittiin Juuso Mäkelä. Ladyt jakoivat omat stipendinsä. Stipendien ja avustusten saajien puolesta kiitti sotiemme veteraani Olavi Sorvari

LC Alajärvi-Järviseutu on lahjoittanut toimintakauden aikana Suomen Lions-liiton juhlavuoden kunniaksi järjestämään Punainen Sulka-keräyskampanjaa 4500 euroa, koulujen kansainvälisyys-kasvatukseen 1400 euroa sekä hankkinut Alajärven terveyskeskuksen käyttöön häkämittarit/ 700 euroa. Koko toimintavuoden lahjoitussumma on 11 250 euroa.

Ankkuripesis ja Leijonat yhdessä tulevaan kesään

LC Alajärvi – Järviseudun Ladyt ja Leijonat ovat sitoutuneet huolehtimaan lipunmyynnistä myös alkavana kesänä. Kiitoksena siitä Ankkurijoukkue oli saapunut markkinoille. Joukkueen esittelystä huolehti kuuluttajista Markku Olli pelinjohtaja Matti Iivarisen kertoillessa joukkueen tulevan kesän tavoitteesta. Esittelytilaisuus tarjosi hyvän mahdollisuuden kauden alussa yleisölle tutustua pelaajiin.

Elettiin kesäjuhlan perinteissä

Iloinen markkinatunnelma vallitsi Paavolan koulun pihassa. Miteltiin paremmuutta monenlaisissa kenttäpeleissä. Koettiin onnistumisia, tuttujen tapaamisia, nähtiin hienoja moottoripyöriä, vanhoja autoja. Ladyjen grillaamat makkarat, kahvit ym. maistui kylmässä säässä. Onnistuttiin sittenkin ja tuottoakin, jolla voitaisiin jälleen kerran tehdä joku onnelliseksi. Tilaisuuden päätti markkinoiden puuhamies ja toinen kuuluttaja Reino Rauhala kiittäen yleisöä paikallaolosta, ohjelman suorittajia sekä kaikkia, jotka olivat toimillaan mahdollistaneet tilaisuuden onnistumisen.

Mauno Laakso